Egészségfejlesztés

„Az egészségfejlesztés az a folyamat, amely során az egyén növeli jártasságát saját egészségének javítása érdekében. Az egészségfejlesztés a lakosság egészséggel kapcsolatos ismereteinek bővítésére, az egészséges magatartásra, az egészséget veszélyeztető ártalmak és megbetegedések megelőzésére irányuló tevékenység. ”
                                                                                           (1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről 37.§)

Az egészségfejlesztés színterei:

egészségfejlesztés színterei munkahelyoktatási intézmények: bölcsőde, óvoda, általános-, középiskola és egyéb oktatási helyszínek. Egészségfejlesztés szempontjából a 10-14 évesek a legbefogadóbbak.

munkahely: a munkáltatónak anyagilag is megéri a munkavállalók egészségének a támogatása, hiszen egészséges, fitt munkavállalókkal gördülékenyebb a munkavégzés, nő a hatékonyság és csökkennek a betegségből/hiányzásból fakadó költségek.

közösségek: a csapatszellem, a közös lakóhely és az azonos érdeklődés remek közösségformáló erő, az egyik legszélesebb lehetőség az egészség értékének tudatosítására.

Az egészségfejlesztés és a betegségmegelőzés a mindennapi élet színterein komplex módon, gyakorlati tevékenységként végezve lehet a legjobb eséllyel hatékony és sikeres.

Szakértőink ebben nyújtanak segítséget olyan, megfelelő szakértelemmel kidolgozott, megtervezett programokkal, amelyek mindig a szükségletekre alapoznak, és partnereink igényeire vannak szabva. Tevékenységünk során elsődleges az egyéni képességek fejlesztése, a közösségi tevékenységek erősítése, az egészséget támogató környezet kialakítása és a környezet védelme.

Célunk, hogy partnereink elképzeléseihez, lehetőségeihez alkalmazkodva olyan egészségfejlesztő programot valósítsunk meg, amely mindenki megelégedésére szolgál, hiszen ettől lesz KEREK ez a program.